Черешня Гедельфінгер

1417
319,00
грн.
Черешня Гедельфінгер (Hedelfinger) – старовинний сорт черешні селекції Німеччини. Сорт отриманий дуже давно і набув широкої популярності в Європі завдяки якісним плодам для безпосереднього споживання плодів у свіжому вигляді. Урожай дозріває у другій половині червня - на початку липня і відноситься до середньо-пізніх і пізніх сортів черешні.

Плоди середніх розмірів, масою близько 10 г, мають незвичайний колір у період повного дозрівання, що змінюється від яскраво-червоного до майже фіолетово-коричневого кольору, з покриттям шкірки білими специфічними точками, властивими даному сорту.

М'якуш незвичайний, червоного кольору, хрящуватий, щільний, дуже соковитий і солодкий, має відмінні смакові якості, практично без кислоти, з гіркувато-мигдальним присмаком, що робить смак незвичайним і незабутнім, що явно відрізняється за смаком від інших сортів черешні. Плоди не мають потенціалу до транспортування та споживаються в основному у свіжому вигляді, а також можуть застосовуватися для приготування компотів, консервації, випічки, а також їх можна заморожувати для тривалого зберігання безпосередньо після збору.

Сорт стійкий до розтріскування плодів у несприятливу дощову погоду під час дозрівання врожаю. Невибагливий у вирощуванні.

Дерева середньорослі, напіврозлогі, придатні для ущільненої посадки, а також для вирощування в інтенсивному саду. Мають пізніше цвітіння і уникають зворотних заморозків зі збереженням урожаю. Сорт відрізняється якісними плодами десертного призначення, компактними деревами, з високим потенціалом плодоношення та збереженням плодів у період дозрівання.

Зимостійкість сорту дуже гарна
Made on
Tilda