Гортензія крупнолистова Коктейл (Cocktail)

1660
287,00
грн.
Цей сорт володіє сильними гілками та великими квітами. Утворює кущик заввишки 100 см і шириною 100 см. Розпускається кремово-білими квітками, потім вони стає темно-рожевими і залишаються такими до кінця сезону. Колірна гама від світло-рожевого до темно-рожевого.

Гортензія крупнолистая світлолюбна, її можна висаджувати в умовах легкої півтіні, проте чим менше світла, тим пізніше настає цвітіння і тим менше суцвіть. Ґрунт переважно слабко- або середньокислий (рН 5,5). Залежно від кислотності ґрунтів можна змінювати забарвлення квіток. При слаболужній реакції середовища вони рожеві, при кислій змінюють колір на блакитний або синій. Для отримання блакитних та синіх суцвіть необхідно вносити у ґрунт кожні два тижні солі заліза та галун. Росте швидко, теплолюбна, вимоглива до ґрунту та вологи, не переносить вапна. Міриться з невеликим затіненням, маломорозостійка (до -18 ° C). Легко розмножується розподілом куща та зеленими живцями. При культивуванні в оранжереї або в кімнаті наприкінці вегетації, коли гортензія починає скидати листя, пагони треба коротко зрізати. Взимку, у період спокою рослини тримають у прохолодному, але незамерзаючому приміщенні (+5 ° C), а наприкінці зими, коли набухають нирки, переносять у тепліше і світліше приміщення, але без прямих сонячних променів.

Кущі гортензії крупнолистної краще переносять морози, якщо восени отримали достатню кількість вологи. Квітки та листя крупнолистих гортензій гинуть навіть при слабких нічних заморозках, тому вкривати їх рекомендується вже у другій половині жовтня. Укрити кущі від короткочасних заморозків можна лутрасилом та парниковою плівкою, обов'язково у два шари. На зиму рослини підгортаються біля основи торфом, гілки пригинаються до землі і засипаються сухим листям, лапником.
Made on
Tilda