Гортензія крупнолистова Європа Europa

1515
287,00
грн.
Гортензія "Europa" (Hydrangea macrophylla 'Europa') повинна стати однією з головних прикрас вашого саду. Вона ідеально підходить для створення бордюрів або для вирощування в одиночних посадках. Може вирощуватися у великому контейнері. Також вона є дуже популярним сортом серед флористів.
Гортензія великолисткова - це великий чагарник, який покривається красивими суцвіттями в середині літа. Висота і ширина рослини - близько 150 см. Суцвіття-парасольки складаються ефектних стерильних квіток, оточених чашелистиками. Суцвіття великі, кулястої форми, фіолетово-синього кольору при вирощуванні в кислому ґрунті, або темно-рожевого, якщо рослина вирощується в більш лужних грунтах. Чашолистки з зубчастими краями. Період цвітіння: з початку літа до початку осені. Листя глянцеві, загострені, зубчасті, темно-зеленого кольору. Вони виглядають ефектно протягом усього сезону. Плоди недекоративні. Гортензія зростає швидкими темпами, і в ідеальних умовах, можна очікувати, що вона буде жити протягом приблизно 20 років.
"Europa" добре себе почуває як на сонячних ділянках, так і в півтіні. Вимагає багато місця на клумбі (більше 1,5 м). Дуже вологолюбна. Морозостійкість невисока: витримує зниження температури до -20,5 ° C морозу. Тому на зиму цей сорт потрібно ретельно вкривати. Якщо квітки гортензії замість синього мають рожеве забарвлення, окислів грунт сульфатом алюмінію. Період цвітіння - з липня по вересень.

Made on
Tilda