Зимовий сорт груші виведенийкиргизькими селекціонерами. Максимальна висота дерева складає 2,5-3,5 метри, відноситься до групи середньорослих. Крона пірамідальної форми, середньої густоти. Вступає у плодоношення на 3-4 рік, характеризується високою щорічною урожайністю. Морозостійкість висока. Стійкість до хвороб до парші, термічних опіків і бактеріального раку висока. Плоди в середньому формуються масою 225-250 г. Основний колір шкірки – зелено-жовтий, при достиганні золотисто-жовтий, з боків розмитий яскраво-червоний рум’янець. М’якоть плоду світло-кремова, щільна, дуже соковита, солодко-винного смаку з легкою терпкістю. Збір груш- І декада жовтня. Термін зберігання в холодильнику 6 місяців. Транспортабельність висока. Основними перевагами сорту – стійкість до хвороб, довгий термін зберігання, не обсипання плодів, незвичайний смак та красиві плоди.