Груша Банкетна – сорт осіннього строку достигання, отриманий від схрещування сорту Ювілейна Корнєєва з Олів'є де Серр. Сорт самоплідний. Плоди округлі, масою 260-300 м, шкірочка груба, тьмяна, зеленувато-жовтого кольору, іноді з невеликим засмагою на сонячній стороні. М'якоть біла, соковита, солодка з приємною кислинкою. Смакові якості високі. Дегустаційна оцінка 4,5 бала. Плоди не обсипаються, зазвичай знімають їх в кінці вересня. Споживча зрілість настає в жовтні - листопаді. У холодильниках вони можуть зберігатися до січня. Дерево середньоросле з широкопірамідальною кроною. Зимостійкість висока, посухостійкість хороша. Стійкість до хвороб середня. Плодоношення починається на 3-4 -й рік після посадки. Плодоношення регулярне, стабільне, врожайність досить висока. Сорт цінується за гарні смакові якості і лежкість плодів, добру зимостійкість. Хороший сорт для вирощування в умовах України. Призначений для вживання в свіжому вигляді.