Садівники люблять кизил Володимирський за щорічну велику врожайність та стійкість навіть перед найсильнішими морозами. До того ж плоди його відрізняються порівняно великими розмірами та здатністю не обсипатися з гілок протягом тривалого часу.
Саджанці цього сорту невибагливі до погодних та ґрунтових умов: не бояться низьких та високих температур, добре ростуть у будь-якій місцевості, і навіть на болотах. Кизил Володимирський також стійкий перед хворобами та шкідниками. На початку дозрівання ягоди чагарника мають червоний колір, потім набувають темного відтінку, а дозрілі плоди і зовсім стають чорними. З одного дерева можна отримати 40-50 кг урожаю за середньої ваги плодів 9 г. А 20-річні культури щорічно дають до 60 кг ягід. М'якуш щільний і має солодкий смак з легкою кислинкою. Урожай можна збирати із середини серпня до початку осені. Плоди хороші як для вживання у свіжому, так і консервованому вигляді.