Лаванда Munstead

1525
136,00
грн.
Лаванда вузьколиста Munstead – багаторічний вічнозелений компактний напівчагарник.

Зовнішній вигляд та аромат

Висота рослини 30-40 см, діаметр 30-35 см. Пагони численні, у нижній частині куща дерев'янисті. Листя лінійне, сидяче, сріблясто-сіро-зелене, знизу – опушення. Квітки великі, численні, зібрані у колосоподібні густі суцвіття. Забарвлення квіток синьо-фіолетове. Квітки мають сильний, приємний аромат.

Цвіте лаванда Munstead у липні-серпні. Лаванда любить яскраве сонячне світло, піщаний ґрунт і мінімум догляду. Тому висаджуйте кущі на добре освітлене, тепле місце в саду. Якщо у вашому саду ґрунт важкий і вологий, то кущі висаджуйте на піднесенні, у ґрунт додайте пісок, на дно ямки покладіть товстий шар дренажу (жвір або керамзит).

Лаванда не потребує багатих на поживні речовини ґрунтів. Лаванда не потребує поливів, вона досить посухостійка. Поливати можна тільки в посушливе літо (і то лише один раз на тиждень). Лавандові кущі, для підтримки гарної форми, потребують обрізки. Обрізати їх потрібно восени, але дуже обережно. Зробіть зрізи до пагонів, що залишилися на дереві, залишивши над поверхнею грунту, пагони висотою 3 - 5 см. Нижче обрізати не слід, інакше рослина загине. Лаванда Munstead – рослина зимостійка, але потребує легкого укриття. Лаванда ідеальна рослина для оформлення терас, бордюрів, зимових садів та садів з ароматними травами. Можна вирощувати в горщиках та контейнерах.
Made on
Tilda