Квасоля спаржева Золота Сакса 10 г — хіт продажів. Світло-жовті лопатки надзвичайно ніжні й соковиті. Їх варять, смажать, тушкують, консервують, заморожують. Особливість сорту — в розтягнутому періоді плодоношення. Від першого до останнього дня збору проходить два місяці. Всього ж з куща до 40 см збирають до 1,6 кг зелено-жовтих бобів. Високу врожайність смачною спаржевої квасолі Сакса та її невибагливість вподобали фермери. Опис спаржевої квасолі Золота Сакса:
вегетаційний період — 45-60 днів після сходів;
кущ до 30-40 см заввишки;
лопатки до 15-20 см завдовжки, зеленувато-жовті, м'ясисті, соковиті;
боби світло-зелено-жовті, солодкуваті;
смак ніжний, волокна відсутні;
підходить для відкритого ґрунту і плівкового укриття;
стійкість до хвороб і шкідників.
Вирощування спаржевої квасолі Культура краще росте і розвивається на добре освітлених пухких ґрунтах. Сіють її з квітня по червень, можна з інтервалами в 14-20 днів. Температура землі повинна бути не менше 10-12 градусів. Насіння сіють сухими, на глибину до 5 см, із кроком в 15-20 см в ряду. Між рядами відступають близько 50 см. Як виростити спаржеву квасолю у відкритому ґрунті? Догляд за нею не складе труднощів навіть для новачків. Це поливи в посушливий період, розпушування й одноразове підгортання. Збирають лопатки в фазі молочної стиглості. Це через 5-8 днів після появи зав'язей.