Зебра – сорт раннього кабачка зі смугастими плодами. Цей кабачок цінується за врожайність, невибагливість до умов вирощування, смак плодів та багатий витаминний склад. Застосування смугастих плодів кабачка сорту Зебра універсальне - консервують, закладають на зимове зберігання, готують безліч страв.
Кабачок Зебра - ознаки сорту:
сорт раннього терміну дозрівання;
вегетаційний період - близько 40 днів (залежити від погоди);
кущова рослина;
відкритий ґрунт, плівкові тунелі;
жіночий тип цвітіння;
плоди - циліндричної форми з поздовжніми темними полосами на ясно-зеленому попелиці;
розміри плоду на стадії технічної зрілості – до 25 см завдовжки, маса – до 700 м;
м'якуш - кремового кольору, соковий, щільний;
оцінка дегустаторів – 4,5 бали;
Посадка - початок травня;
способи вирощування: розсада або посадка насінням;
схема вирощування кущового кабачка – 70 х 70 см, глибина загортання насіння у ґрунт – 4-6 см;
Кабачки можна садити після бобових культур, картопля, цибулі та чесноку. Насіння висаджують на глибину 4-6 см, витримують інтервал біля рядка — 70 см. Посадка кабачків у ґрунт пророщеним насінням на початку травня дає можливість збирати плоди з червня та аж до кінця літа. Для отримання раннього врожаю кабачки вирощують у плівкових тунелях через розсаду.
При частому (2 рази на тиждень) збори плодів кабачки плодоносять до кінця літа. Для тривалого зберігання зібраних кабачків необхідні спеціальні умови – постійна температура до 10 градусів (наприклад, овочева камера холодильника).
Особливості:
врожайність - до 15 кг плодів з 1 куща;
універсальне застосування у кулінарії;
Висока транспортабельність;
невибагливість;
не потребує хімічних обробок — висока стійкість до гнилий та грибків;