Популярна ранньостигла капуста білокачанна сорту Іюньська вирощується для ранніх врожаїв. Її не зберігають довго, а відразу вживають у свіжому або термічно обробленому вигляді.
Опис білокачанної капусти сорту Іюньська:
період дозрівання близько 90 днів;
форма качанів кругла, розмір середній;
вага від 1,5 до 2,5 кг;
забарвлення салатове, розетка компактна - до 50 см;
листя сіро-зелене з видимим нальотом;
вирощується через розсаду;
посів насіння - у першій декаді березня;
збір врожаю - у третій декаді червня;
сорт невибагливий;
підходить для вирощування у відкритому ґрунті;
не боїться захворювань і шкідників.
Капуста білокачанна Іюньська. Правила агротехніки: Вирощування білокачанної капусти - простий процес, доступний навіть новачкам. Її насіння висівають на розсаду в перших числах весни. Для посадки використовують живильний ґрунт і невеликі контейнери з шаром дренажу на дні. Перед посівом насіння замочують у воді, так воно значно швидше проросте і дасть 100 % схожості. До пересадки розсада буде готова вже через два місяці. Вибирайте для неї легкі дреновані ґрунти з низькою кислотністю і добре освітлені сонцем місця. Висаджуйте кущі з проміжком від 70 см, регулярно поливайте їх і підживлюйте мінеральними добривами до 4 разів за період вирощування. Збір врожаю починайте в кінці червня, до цього моменту капуста набирає ідеального смаку і хрусткості і готова до реалізації і вживання.