Кавун сорту Продюсер дає округло-овальні плоди масою 8–12 кг. М'якоть має насичений червоний колір, шкірка гладка, зі світлими смугами. У стиглих плодів товщина кірки становить не більше 1 см. Пагони кавуна товсті, міцні, листя великі, насиченого зеленого відтінку. До переваг сорту можна віднести:
Висока схожість насіння (до 99%),
Ранньостиглість — плоди готові до збору через 75-80 днів,
Солодка м'якоть містить до 12% цукру,
Хороша стійкість до багатьох грибкових захворювань,
Вирощування у відкритому ґрунті і теплиці,
Хороша транспортабельність на великі відстані, тому сорт часто вирощують на продаж.
При правильному вирощуванні сорт дає хороший, стабільний врожай. Плоди можуть тривалий час лежати, не втрачаючи смакові якості і зовнішній вигляд.