Кукурудза цукрова Брусниця 20 г — популярний сорт для харчової промисловості. Великі качани з золотими зернами виглядають просто дивовижно. Та й смак у них такий, що можна їсти прямо з городу, в сирому вигляді. Однак варіння, консервація і заморожування — більш звичні кулінарні види для її споживання. Якщо посадити її в травні, то гарний урожай кукурудзи (1,3-1,7 кг/м²) очікує Вас вже на початку серпня. А якщо вирощувати розсадою — ще раніше. Опис:
терміни дозрівання 75-90 днів;
на кущі до 200 см у висоту формується 2-3 качани;
качани циліндричні,18-20 см, до 5 см в діаметрі, масою 150-180 грамів;
зерна яскраво-жовтого кольору, широкі, солодкі;
стійка до спеки та хвороб.
Технологія вирощування цукрової кукурудзи проста, нею користувалися ще тисячі років тому стародавні інки. Це посів насіння в теплу землю, на сонячне місце, полив і розпушування за потребою. А вже якщо внести комплексні добрива, то рослина Вас порадує ще більш рясним врожаєм. Вирощування кукурудзи в ґрунті:
сіють при мінімальній температурі ґрунту від +10 градусів із кінця квітня-початку травня;
метод посадки — гніздовий, садять прямокутниками 60х30 см, по 2-4 насінини в лунку на глибину до 5 см;
норма висіву кукурудзи: 2,5-3 г на 1 м².
сходи з'являться через 10 днів;
оптимальна температура для росту культури—20-25 градусів, сторона — сонячна, ґрунти — легкі, родючі;
в фазі 3-го листка сходи проріджують, залишають по 1-2 рослини;
після появи 6-8 листа видаляють бічні пагони;
потребує розпушування, поливів, комплексних підгодівель.