Серед величезного розмаїття сортів солодкого перцю зустрічаються і досить незвичайні. До таких відноситься перець Колобок, дивуючи своїм мініатюрним кущем і круглими плодами насичено-червоного відтінку. Дозріває дуже рано, відрізняється особливо солодким смаком і високим вмістом вітаміну С, тому в основному вживається у свіжому вигляді або заморожуванні. Смачними виходять і консервовані страви. Короткий опис характеристик перцю Колобок:
кущ компактної висоти - не більше 45 см;
плоди вагою до 150 г;
м'якоть м'ясиста, соковита, стінки товсті - близько 1 см;
рясне плодоношення при низькорослості - до 5-ти кг з 1 м²;
вегетаційний період з моменту сходів до технічного дозрівання близько 110 днів;
за відгуками, сорт високостійкий до захворювань і перепадів температур.
Основні правила посіву насіння перцю на розсаду і догляду за ним: Оптимальний час посіву для розсади починається з 2-ї половини лютого. Насіння спочатку витримують у теплій воді близько 5 годин, потім пророщують, виклавши їх на вологу тканину і помістивши в дуже тепле місце. Через 7-9 днів можна розсаджувати по стаканчиках або в шухлядки з родючим ґрунтом. Ставлять на сонячну сторону і поливають протягом 70-ти днів. Після цього зміцнілі кущики необхідно загартувати і висадити на відкриту ділянку або в теплицю. Подальший догляд полягає у поливі, прополюванні, розпушуванні й підживленні.