Осінь – завершальний етап городнього сезону у дачників. Пора для збору багатого врожаю. Перець Каліфорнійське диво - одна з численних овочевих культур, яка завжди тішить неймовірними смачними плодами. Червоні плоди володіють насиченою солодкістю, хрусткістю і високим вмістом вітамінів. Універсальне застосування в кулінарії дозволяє приготувати найрізноманітніші страви з термічною обробкою і без неї.
Опис основних характеристик перцю Каліфорнійське диво:
кущ потужний, з пружними пагонами, виростає понад 70 см;
плоди чотирикамерні, з масою до 150 г;
дозріває протягом 130 днів з моменту сходів;
м'якоть соковита, товщина стінки більше 6 мм;
має властивості тривалого зберігання;
при транспортуванні зберігається товарний вигляд;
насіння придатне для посіву більше 2-х років;
дозрівання плодів одночасне;
високостійкий до захворювань.
Основна агротехніка солодкого перцю: Насіння на розсаду висаджують у 2-й половині лютого з попереднім пророщуванням. Насіння витримують деякий час у воді, викладають на вологу серветку і поміщають у тепле місце. Оптимальна температура проростання насіння повинна бути від 20°C до 25°C. На 7-9 день насіннєвий матеріал можна сіяти в горщики з родючим і розпушеним ґрунтом. Теплі умови сприяють швидкому росту розсади, через 70 днів вона готова до пересадки в місце відкритого ґрунту або тепличну споруду. Догляд простий, з яким впорається навіть новачок: полив відстояною водою, прополювання з дбайливим розпушуванням і підживлення.