Київський великоплідний інжир — ремонтантний сорт.
Кущ розлогий, середньорослий, з густою кроною. При висадженні у відкритий ґрунт може досягати висоти 3-5 метрів. Листя яскраво-зелене, блискуче.
Сорт самозапильний. Плодоношення відбувається у серпні та листопаді. Плоди мають подовжену, грушоподібну форму. До повної зрілості у них насичене фіолетове забарвлення. Вага кожного – 60-80 р.
Шкірка щільна, при розкушуванні чутний характерний легкий хрускіт. М'якуш ягід пофарбований у малиново-червоний, майже коричневий, колір. Вона соковита, з безліччю дрібних кісточок. Смак – десертний, солодкий.
Переваги: висока стійкість до низьких температур: -28оС; можливість вирощування як у відкритому ґрунті, так і в теплиці, у траншеї та навіть у кімнатних умовах; великоплідність; стійкість до захворювань та шкідників; смакові якості вищі, ніж у інших сортів: цукристість до 20%; гарна транспортабельність. Рекомендації щодо догляду: Висаджувати на сонячному місці, захищеному від протягів. Підбирати ґрунт — краще пухкий і родючий. Виконувати помірний полив. Регулювати врожайність за допомогою весняної обрізки. При домашньому вирощуванні пересаджувати щорічно, рясно підгодовувати.