Інжир "Магарачський" - це не тільки смачний фрукт, але й корисний, надзвичайно багатий на вміст вітамінів, амінокислот, містить велику кількість калію, знижує рівень холестерину в крові. Інжир Магарачський – самоплідний сорт із одним-двома врожаями на рік. Кущі сильнорослі, в кліматичних умовах України виростають до 3 м заввишки. Плоди грушоподібно-округлі, вагою понад 40 грам, при повному дозріванні набуває коричневого забарвлення, дозрівають з першої декади серпня та до жовтня. Стійкість до морозів до -10 °C. Характеристики кущ: сильнорослий, до 3 м; плодоношення: за належних кліматичних умов 2 рази на рік; сорт: самоплідний; час дозрівання: перша декада серпня-жовтень; плоди: грушоподібно-округлої форми; шкірка: при дозріванні коричневого кольору; вага: 40-50 г; морозостійкість інжиру Магарачського: -10°С;