Гранат Кримський смугастий

491
239,00
грн.
Гранат "Кримський смугастий" - це результат селекції Нікітського ботанічного саду. Він являє собою низькоросле дерево з коловидною кроною. Середня маса плодів десь 250-300г, але бувають екземпляри вагою до 450г. Плоди мають темно-вишневі зерна, на смак солодко-кислі, вкриті товстою шкіркою. Середнього терміну дозрівання. Культура є Листопадньою.

Посадка та догляд
Висаджують в грунт навесні або восени на майданчик, добре освітлену сонцем. Дотримуючись цих рекомендацій, гранат буде нормально розвиватися і почне цвісти і плодоносіть. В перші роки після посадки молодому деревцю необхідний полив, у міру висихання грунту. При цьому не потрібно перестаратися, так як наявність зайвої вологи може привести до загнивання кореневої системи. Крім цього, в пристовбурному колі необхідно проводити розпушування грунту і не забувати про підгодівлі рослини, якщо хочеться отримає хороший кінцевий результат. У червні потрібно вносити органічні добрива, а ближче до осені вносять калійні і фосфорні добрива. Для отримання хорошого врожаю і правильного формування крони необхідно постійно проводити обрізання граната.
Перед настанням холодів гранат формує бруньки майбутнього врожаю. Щоб праця не пропала марно, дерево захищають від холодів і морозів, вкриваючи його будь-яким відповідним матеріалом. Збережені бутони розпустяться навесні разом з листям. Цвісти гранат починає на 2-й-3-й рік життя, а плодоносити - на 4-й рік.

Користь плодів для людського організму
Фрукт гранат має прекрасні смакові характеристики, крім цього він багатий вітамінами А, В1, В2, Р, Е, С, в ньому є органічні кислоти і органічні (дубильні) речовини. Завдяки великій кількості вітамінів і мікроелементів цей фрукт широко експлуатують в народній медицині. Він має безліч різних характеристик, здатних впорядкувати роботу внутрішніх органів людини, травної системи, серцево-судинної системи і нервової системи, відновлює формулу крові. При низькому гемоглобіні рекомендується пити гранатовий сік, який позитивно діє на кров. Для попередження атеросклерозу потрібно регулярно є цей фрукт. Його слід вживати при підвищенні артеріального тиску. Для людей, які страждають на діабет, цей фрукт практично незамінний, так як здатний замінити інсулін.
Made on
Tilda