Інжир янтарний Кадота- це самозапильний сорт з високою врожайністю, виведений у США. У плодоношення набирає першого року після посадки. Плоди великі, середньою масою 55 - 65 г, грушоподібної форми, іноді округлої, золотаво-зеленого кольору. Мякуш яскраво рожевий, соковитий, солодкий. Сорт добре транспортується великі відстані. Висота дорослої рослини 3 м. Крона густа, розлога, щільно вкрита великим темно-зеленим листям. Плоди зелено-бурі, грушоподібної форми, дуже солодкі. Дозрівають наприкінці літа чи початку осені, залежно від кліматичних умов. Завдяки великій кількості природної сахарози, фіги "Кадоти" після дозрівання можуть довго зберігатися не втрачаючи товарний вигляд. У південних областях України зимує без укриття. На півночі - необхідно забезпечити захист від морозів, пригинаючи гілки до землі та накриваючи їх геотекстилем або іншими доступними способами. При бажанні інжир "Кадота" можна вирощувати у великих діжках об'ємом від 10 літрів, паралельно формуючи невелике деревце на штамбі. Врожай буде меншим, ніж з великого куща, але є великий плюс цього методу - на зиму ви можете сховати свій бансай у підвал або в неопалюванну теплицю.