Ялина Оморіка

1071
850,00
грн.
Ялина канадська Оморіка відрізняється регулярною конусоподібною формою.

Діаметр крони дорослої ялини: 0.5-1 м.

Висота дорослої рослини: 3-4 м.

Picea Omorika - елегантне хвойне дерево, що ідеально пристосоване для вирощування в кліматичних умовах України. У природі зустрічається лише на невеликій території у горах Боснії та Герцеговини. Сербська ялина невибаглива, її легко вирощувати. Поряд з іншими сортами ялинки вона є одним із найцінніших декоративних видів для посадки у містах, садово-паркових зонах та приватних садах. Селекціонер: проф. Панчик 1875 року.

Річний приріст заввишки 35 см, а завширшки - 15 см. Крона зазвичай висока, гілки густо розгалужені до землі. Кінчики гілок, трохи нахилені вгору, надають рослині характерної форми ялинки. Бічні гілки, короткі, висячі. Голки короткі, 1-2 см завдовжки, темно-зеленого кольору, сплющені та колючі. Плоди: шишки яйцевидно-довгасті, 3-6 см завдовжки, діаметром 1 см. Молоді – пурпурно-фіолетові, пізніше – коричневі. Коріння: поверхнева коренева система. 

Ялина сербська - як саджати та доглядати: Сербська ялина, добре росте на свіжих, проникаючих, піщаних, слабокислих ґрунтах, в помірно вологих місцях. Саджанці Ялини Сербської можна висаджувати на сонячних, відкритих або закритих місцях, оскільки цей вид їли і стійкий до заморозків в Україні. Важливою перевагою Сербської Єли є висока стійкість до посухи та сухого, забрудненого повітря. Ялина Оморика легка у вирощуванні. Для того щоб прискорити та покращити умови вирощування ялинки можна використовувати: добрива для хвойних для цього виду не потрібні стрижки, тільки видалення старих, висохлих гілок. Рекомендується проводити зачистку дерева взимку, щоб запобігти сильному закінченню смоли. 

Ялина сербська - де садити: Завдяки високій стійкості рослини до міських умов добре, то використовувати її в міському озелененні, наприклад, у парках, алеях. Також завдяки розмірам та швидкому зростанню рекомендується висаджувати його у великих садах як солітер або невеликими групами.

Made on
Tilda