Кипарисовик горохоплідний Бебі Блю

1534
396,00
грн.
Походження / історія: Кипарисовик горохоплідний Бебі Блю родом з Японії, де він росте на вологих невисоких горах Японії. Витончений чагарник Бебі Блю є мутацією від кипарисовика сорту Болевард, але більш надійний, морозостійкий сорт.
Опис сорту / переваги: Хвойний карликовий чагарник конусоподібної форми з блакитною хвоєю. Відрізняється від свого прабатька Болеварда густішою, компактною кроною.
Форма: Конусовидна крона з густими пагонами, піднятими догори (див фото.).
Розмір: Висота дорослої рослини близько 1,5м. і діаметром до 1 м.
Швидкість росту / сила росту: У молодому віці повільно, щорічний приріст у висоту 10 см і 5 см в діаметрі.
Пагони: Густі, підняті догори.
Кора: Сіро-коричневого кольору.
Хвоя: м'яка, злегка кучерява, з одного боку блакитнувато-зеленого кольору та сріблясто-блакитна з іншого боку, взимку колір блідне.
Плоди: кулясті шишки, 1см в діаметрі, коричневі, складаються з 4-6 колючих лусочок.
Ставлення до світла / інсоляція: Віддає перевагу сонячним місцям. Для насиченої блакитної пігментації Бебі Блю потрібно висаджувати на захищених від вітру ділянках. В кінці зими і на початку весни (лютий-березень) рекомендуємо притінювати (мішковиною) рослину від сонячних опіків.
Ставлення до вологи: Віддає перевагу добре дренованому, вологому грунту.
Вид грунту: Віддає перевагу вологим, багатими поживними речовинами, кислим або слаболужним ґрунтам, без вапна.
Застосування: Кипарисовик Бейбі Блю рекомендуємо для невеликих присадибних ділянок. Чудово виглядає він в японському садку, гравійному саду, рокарії, альпінаріях. Мальовничо виглядає як солітер на газоні, а також в горизонтальних композиціях, бордюрних насадженнях і в контейнері. Всі хвойні рослини виділяють фітонциди (природні антисептики), що очищають повітря.

Made on
Tilda