Ультраранній сорт Пшехиба

1537
132,00
грн.
Малина "Пшехіба" Przehyba (ультрарання, великоягідна, солодка) - це десертний сорт малини раннього терміну дозрівання.

Особливості сорту
Кущі розлогі, висотою 2-2,5 метра, потребують підв'язки до опори. Пагони високорослі, прямі до 5-7 штук. Шипи численні, але збирання ягід не заважають. Листя овальної форми з подовженим кінцем і зазубреними краями. Квітки великі, білі. Зацвітають дружно щільними китицями, у травні-червні. У кожному пензлі формується по 15-20 плодів. Ягоди циліндричної та тупоконічної форми, великі. Середня маса плодів - 9,7 грамів, довжина 3-5 см. У кожному врожаї зустрічаються і більші екземпляри, вагою 12-14 гр. Шкірка стиглої малини інтенсивно червоного забарвлення, міцна, еластична. М'якуш - м'ясиста, ароматна. Смак – ніжний, десертний. Костянки малини щільно зчеплені один з одним, завдяки чому ягоди не кришаться при відриві, піддаються механічному збору, стійко переносять транспортування, довго зберігають товарний вигляд. Тому сорт підходить не лише для особистого вживання, а й для промислового вирощування. Врожайність «Пшехіби» висока, 20-35 тонн ягоди з гектара, 1-1,5 кг – з пагона. Врожайність куща залежить від кількості пагонів, що залишилися на ньому, а також від агротехніки та умов вирощування. Терміни дозрівання малини ранні, дружні. Точний термін залежить від кліматичної зони. У теплицях періоди плодоношення та дозрівання ягід зсуваються на місяць вліво. Імунітет до основних захворювань та шкідників високий. При порушеннях агротехніки малина може захворіти на фітофтороз і іржу. Зі шкідників небезпечні павутинний кліщ і попелиця. Рекомендована профілактична весняна обробка малинника.

Умови вирощування
Малина Пшехіба відрізняється гарною морозо- та посухостійкістю, стійка до вимерзання нирок на стеблі. Сорт відмінно зарекомендував себе при вирощуванні у відкритому та захищеному грунті. Агротехніка включає правильний вибір ділянки для посадки малини, своєчасні поливи, обрізки і підживлення кущів. Важливо пам'ятати, що Пшехіба плодоносить на пагонах другого року, тому відразу після закінчення плодоношення старі пагони обрізають, тим самим допомагаючи нарости та зміцніти молодим стеблам. Нові пагони на зиму пригинають до землі та додатково вкривають агроволокном, щоб вони не постраждали від морозів та наступного року дали повноцінний урожай.
Made on
Tilda