Ремонтантний сорт Джоан-Джей (ціло літо)

82
57,00
грн.
Джоан Джей – ремонтантний сорт малини англійської селекції. Кущі заввишки від 1 до 1,5 метра. Стебла товсті, потужні, добре розгалужені. Довжина боків 50-70 см, на яких утворюються повноцінні плодові гілочки - латерали.


Ягода солодка, соковита, насичено-малинового аромату. Насолода зберігається і за прохолодної дощової погоди. Ягоди великі, широкі, подовжено-конічної форми, насичено рубінового кольору. Від плодоложа відокремлюються легко, із сухим відривом. Ягоди вагою від 8 до 15 г. М'якуш досить щільний, пружний, але сама шкірка середньої фортеці. Дозрілими вони можуть провисіти на кущі без обсипання до тижня.


Врожайність:
Джоан Джей – ремонтант раннього терміну дозрівання, плодоносить на стеблах поточного року з кінця липня та продовжує до морозів. Зараз деякі садівники розкусили ще одну просто суперську особливість цього сорту. Пізньої осені або ранньої весни стовбур обрізається не під «нуль», як зазвичай по агротехніці, а довжиною до 30 см. Це забезпечує рекордне ультра-раніше плодоношення з 20-х чисел травня і до липня, а потім, після зовсім невеликої перерви, починають плодоносити вже нові пагони. Виходить практично безперервний ягідний конвейєр. Сорт дуже продуктивний! Заявлена ​​врожайність 16 – 19 тонн. У наших умовах він здатний у перший рік за ранніх термінів посадки дати до 600 грамів з втечі. На наступний рік урожайність значно зростає і становить вже до 1 - 1.5 кг відповідно за умови гарного розгалуження (відростання боків).

Також цей сорт вважається посухостійким і щодо морозостійким. Має хорошу стійкість до захворювань та більшості шкідників.

Сорт потребує обов'язкової підв'язки до шпалери, оскільки ягоди великі, важкі та гілки, навіть при своїй невеликій висоті, не витримують сильного навантаження.

Сезонність врожаю: Ремонтантна (ціле літо)

Смакові якості: Солодка

Селекція: Шотландія

Made on
Tilda