Буряк столовий Єгипетський Плескатий 20 г

597
30,00
грн.
Буряк — один з найбільш продаваних овочів в Україні. Сорт Єгипетський Плескатий виділяється раннім терміном дозрівання і зручною формою коренеплодів. Їх можна використовувати сирими, термічно обробляти, маринувати. Урожайна культура забезпечить організм вітаміном С (відмінний імунітет), магнієм (стабільна нервова система), залізом (бадьорість і витривалість) та іншими корисними елементами. До визрівання коренеплодів, чудовим доповненням до супів і салатів стане молоде листя. Вирощувати буряк легко і необтяжливо.

Опис сорту Буряк столовий Єгипетський Плескатий:
  • врожайність висока;
  • маса коренеплодів 200-400 г;
  • форма приплюснута;
  • поверхня гладка;
  • м'якоть темно-червона з фіолетовим відтінком;
  • смак приємний, солодкий;
  • вегетаційний період 80-100 днів;
  • насіння висаджують у квітні-травні, листопаді;
  • місце підходить світле;
  • урожай відмінно транспортується і зберігається.

Посадка буряка у відкритий ґрунт і зимове зберігання.
Зазвичай насіння висівають в травні, щоб зібрати урожай у вересні. Якщо буряк посаджений на зиму, строки збирання зміщуються на більш ранній час. Для весняного засіву насіння варто замочити у воді. Висаджують його у ґрунт, прогрітий до 6-10 °C, поглиблюючи на 2-3 см. Культуру проріджують двічі, створюючи місце (35 см) для формування коренеплодів. Добрива вносять 1-2 рази за сезон. Розпушування і боротьбу з бур'янами проводять регулярно. Після збирання овочі припудрюють крейдою, розкладають в ящики, зберігають у 15 см над поверхнею підлоги в приміщенні з температурою до +2 °C. Вони збережуть товарний вигляд і корисні якості до весни.

Made on
Tilda