Буряк — один з найбільш продаваних овочів в Україні. Сорт Єгипетський Плескатий виділяється раннім терміном дозрівання і зручною формою коренеплодів. Їх можна використовувати сирими, термічно обробляти, маринувати. Урожайна культура забезпечить організм вітаміном С (відмінний імунітет), магнієм (стабільна нервова система), залізом (бадьорість і витривалість) та іншими корисними елементами. До визрівання коренеплодів, чудовим доповненням до супів і салатів стане молоде листя. Вирощувати буряк легко і необтяжливо.
Опис сорту Буряк столовий Єгипетський Плескатий:
врожайність висока;
маса коренеплодів 200-400 г;
форма приплюснута;
поверхня гладка;
м'якоть темно-червона з фіолетовим відтінком;
смак приємний, солодкий;
вегетаційний період 80-100 днів;
насіння висаджують у квітні-травні, листопаді;
місце підходить світле;
урожай відмінно транспортується і зберігається.
Посадка буряка у відкритий ґрунт і зимове зберігання. Зазвичай насіння висівають в травні, щоб зібрати урожай у вересні. Якщо буряк посаджений на зиму, строки збирання зміщуються на більш ранній час. Для весняного засіву насіння варто замочити у воді. Висаджують його у ґрунт, прогрітий до 6-10 °C, поглиблюючи на 2-3 см. Культуру проріджують двічі, створюючи місце (35 см) для формування коренеплодів. Добрива вносять 1-2 рази за сезон. Розпушування і боротьбу з бур'янами проводять регулярно. Після збирання овочі припудрюють крейдою, розкладають в ящики, зберігають у 15 см над поверхнею підлоги в приміщенні з температурою до +2 °C. Вони збережуть товарний вигляд і корисні якості до весни.