Буряк Опольський 20 г

189
30,00
грн.
Буряк Опольський  — середньостиглий столовий сорт. Це дійсно дуже смачний овоч, який до того ж зберігається до пізньої весни. Подовжені плоди буряка мають насичено-бордовий колір і немовби просяться в борщ або салат.

Опис:
  • дозріває за 120-135 днів;
  • плоди циліндричні, з гострим кінчиком, темно-бордового забарвлення;
  • діаметр 4-7 см, довжина 15-18 см, маса 190-450 г;
  • м'якоть соковита, солодка, з ледь помітними кільцями;
  • врожайність стабільна, 3,5-6,5 кг/м².

Щоб зберегти корисні властивості овочу, важливо знати кілька важливих правил. Прибирання врожаю буряка має проводитися до настання заморозків, роблять це за допомогою вил. Коріння сушать в тіні, акуратно очищають від забруднень (не можна мити, шкребти плоди), і відносять до підвалу. Оптимальні умови для зберігання буряків — насипом або у ящиках із піском, при температурі 2-3 градуси та вологості близько 90%.

Вирощування буряків:
  • сіють із квітня по травень, у вологу пухку землю, на глибину до 3-4 см або з листопада — в суху;
  • ширина міжрядь — від 30 до 45 см, у ряду насіння розташовують на дистанції 6-7 см;
  • перші сходи з'являться через 5-7 днів при температурі від +10 градусів;
  • обов'язково видаляти слабкі паростки з появою 4-5 листочка, на відстані 10-15 см;
  • потребує сонячного світла, поливів (раз в 5-6 днів), прополок;
  • відгукується на підживлення азотно-калійними добривами, попелом або органікою (розводять 1:6);
  • за 3 тижні до збирання поливи та підживлення повністю припиняють.
Made on
Tilda