Буряк Опольський — середньостиглий столовий сорт. Це дійсно дуже смачний овоч, який до того ж зберігається до пізньої весни. Подовжені плоди буряка мають насичено-бордовий колір і немовби просяться в борщ або салат.
Опис:
дозріває за 120-135 днів;
плоди циліндричні, з гострим кінчиком, темно-бордового забарвлення;
діаметр 4-7 см, довжина 15-18 см, маса 190-450 г;
м'якоть соковита, солодка, з ледь помітними кільцями;
врожайність стабільна, 3,5-6,5 кг/м².
Щоб зберегти корисні властивості овочу, важливо знати кілька важливих правил. Прибирання врожаю буряка має проводитися до настання заморозків, роблять це за допомогою вил. Коріння сушать в тіні, акуратно очищають від забруднень (не можна мити, шкребти плоди), і відносять до підвалу. Оптимальні умови для зберігання буряків — насипом або у ящиках із піском, при температурі 2-3 градуси та вологості близько 90%.
Вирощування буряків:
сіють із квітня по травень, у вологу пухку землю, на глибину до 3-4 см або з листопада — в суху;
ширина міжрядь — від 30 до 45 см, у ряду насіння розташовують на дистанції 6-7 см;
перші сходи з'являться через 5-7 днів при температурі від +10 градусів;
обов'язково видаляти слабкі паростки з появою 4-5 листочка, на відстані 10-15 см;
потребує сонячного світла, поливів (раз в 5-6 днів), прополок;
відгукується на підживлення азотно-калійними добривами, попелом або органікою (розводять 1:6);
за 3 тижні до збирання поливи та підживлення повністю припиняють.