Цінність буряків у вмісті різноманітних кислот (фолієва, лимонна, яблучна, лізин та ін.), які позитивно впливають на роботу всіх функцій людини. Назва сорту, Червона Куля, відповідає виду зрілого коренеплоду. М'якоть хрустка, солодка, дуже соковита — підходить для заготівлі соку, приготування супів і салатів. Овочі відносно стійкі до гнилі, тому довго зберігаються. Коренеплоди виходять практично одного розміру, їх зручно транспортувати та використовувати в кулінарії. Для хорошого врожаю, досить дотримуватися простої агротехніки.
Опис сорту Буряк столовий Червона Куля і фото:
колір насичений, темно-червоний;
форма овочів округла;
маса 250-300 г;
смакові якості високі, солодкість підвищена;
дозрівання за 95-105 днів;
травневу посадку збирають у вересні, листопадову — в червні;