Салат Малинова куля 1 г — ранньостиглий листовий сорт. Рослина формує 13-15 хрустких листочків бордового забарвлення. Їх можна зривати через місяць після сходів. Кулінари та господині кладуть соковиту зелень в перші страви, гарніри, закуски. Стійкість до стеблування, товарність, транспортабельність і смакові характеристики привертають до сорту увагу аграріїв-підприємців. Невеликі фермерські господарства також оцінили переваги цього корисного салату. Опис салату сорту Малинова куля.
урожай збирають на 25-30 день після сходів;
формує піднесену розетку діаметром до 25 см, масою 160 г;
містить 12-15 хвилястих листів середньої товщини, антоціанового забарвлення;
середня довжина листа 15 см, ширина 20 см;
смак солодкуватий, ніжний;
калорійність 12 ккал на 100 г продукту;
врожайність до 2 кг з 1 м.кв.
Салат — рослина холодостійка, сходи витримують заморозки до -2 ° С. Тому його можна сміливо сіяти відразу після сходу снігу. Корисну зелень можна виростити з насіння на підвіконні, підібравши відповідний контейнер із субстратом. У відкритий ґрунт можна садити насіння салату в декілька заходів, через 10-14 днів для отримання свіжої зелені до самої осені. Вирощування салату Малинова куля
віддає перевагу сонячним ділянкам із високим вмістом гумусу;
насіння салату (на фото) сіють рядами на глибину до 1 см;
між борознами відступають 15-20 см;
після сходів проріджують на дистанції спочатку 5-6 см, другий раз видаляють зайві паростки з появою 5-6 листків, приблизно через 20-25 см один від одного;
поливають 3-4 рази, до 10 л на 1 кв. м, розпушують ґрунт, підгодовують.