Черемша 0,2г

96
16,00
грн.
Черемша - або цибуля ведмежа, як ще називають її в народі - скоростигла багаторічна рослина. Належить воно до сімейства Лукові, а листя зовні дуже схожі на конвалії. Та й росте вона дуже швидко та активно, теж на самому початку весни. Черемша – приголомшлива приправа із запахом і смаком часнику! Саме за це вона так цінується, адже вже на початку весни ви можете зібрати її врожай та робити смачні салати. Рекомендується для вживання у свіжому вигляді, для приготування капусти, приправ до м'ясних страв, як закуска. Також черемша корисна при застудах, містить вітамін С та фолієву кислоту.

Черемша вирощується під деревами, з північних сторін будинку, у напівтінистій низині. Одним словом, для неї ви можете вибрати таку ділянку, де якраз нічого не висаджуєте. Оскільки вона росте і цвіте на початку весни, її не закривають крони дерев, і вона отримує достатньо сонячного світла. Коріння черемші зовсім невелике, що не заважає іншим рослинам. Хоча це також може стати приводом частого прополювання грядки, адже якщо поряд з нею виявляться більш агресивні рослини, вони можуть забити посадки.

Висаджуйте насіння черемші рано навесні або під зиму, відразу у відкритий ґрунт. Більше робити нічого не потрібно, рослина добре росте без сторонньої допомоги. Після того, як воно навесні розростеться і відцвіте, вже влітку на місці посадки черемші не буде нічого, може, крім кількох невеликих листочків. Тож якщо у перший рік у вас нічого не зійшло – зачекайте до наступного сезону. За рік коріння розростеться і соковиті часникові листочки з'являться вже у квітні!
Made on
Tilda