Листя салату Сніжинка – безперечно найкращий салат для посадки у себе на городі або в будинки. Він ідеально підходять для різних страв, особливо у поєднанні з руколою та редисом. Крім відмінного смаку, він містить багато вітамінів (А, С, D, Е, В1, В2, В6, В9) та мінералів (кальцій, залізо, фосфор, цинк, калій). У ньому мало калорій, цукрів та органічних кислот. Салат Сніжинка – опис сорту
розмір розетки: піднята, діаметром 25-30 см та висотою 20-25 см;
врожайність: 1-2 кг на м2;
маса розетки з листям: до 200 г;
листя: забарвлені у світло-зелений колір і мають віялоподібну структуру;
смакові характеристики: солодкуватий післясмак без гіркоти;
період збирання врожаю: 20-25 днів після посадки;
місце вирощування: підходить для вирощування у ґрунті, горщиках на підвіконні, теплицях;
норма висіву салату: 800-900 г на 1 га;
хворобостійкість: культура стійка до захворювань.
Салат Сніжинка: вирощування та догляд Листовий салат Сніжинка висівають з 15 березня по 15 квітня у ящики на глибину близько 1 см. Розсаду висаджують у ґрунт з 15 квітня по 15 травня. Вибирати слід гумусний ґрунт зі слабокислою або слаболужною рН (рН 6-7,5). У початковій стадії зростання культура потребує великої кількості світла, потім таких вимог вже не пред'являє і зростає як на сонці (крім занадто великого тепла), так і тіні або півтіні. Проростає при температурі близько 12 градусів за Цельсієм. Тоді перше листя з'являється через 4-7 днів. У холодну погоду листовий салат проростає довше – приблизно 14 днів. Полив повинен бути регулярним, але помірним, оскільки при надмірному поливі починають розвиватися грибкові захворювання, загнивають нижнє листя або качан салату. Цей сорт не вимагає багато місця, тому його можна з успіхом вирощувати в горщиках, ящиках або інших контейнерах, розміщувати на балконах чи терасах – з весни до пізньої осені. Взимку достатньо перемістити контейнери всередину, поставити, наприклад, на підвіконня.