Листя сорту Одеський Кучерявець зібране в пухку розетку. Культура стійка до стрілкування, а користь салату відома у всьому світі. Вживання свіжих листочків 3 рази на тиждень наповнить організм всіма відомими елементами, необхідними для нормальної роботи нервової системи, імунітету. Сорт обдаровує рясним врожаєм соковитого зеленого листя, яке цінується не тільки за користь, але за приємний смак і красивий вид. Подача страв з використанням салату виглядає вишуканою, тому свіжу зелень швидко розкуповують кафе та ресторани. Вигоду вирощування оцінить як окрема сім'я, так і великі фермерські господарства. Культура відмінно росте на підвіконні, в парниках, відкритому ґрунті всієї території України. Характеристика Салат Одеський Кучерявець:
напівкачанний вид округлої форми;
листя хвилясте;
вживати зелень можна через 30 днів;
повне дозрівання за 70-75 днів;
хрусткість відмінна;
смак приємний;
транспортабельність гарна;
сорт стійкий до прохолоди;
культура полюбляє освітлені ділянки з пухкою землею.
Як виростити салат з насіння вдома. На вулиці можна висівати з квітня поетапно, тоді урожай буде все літо. Вирощування насіння салату краще почати з замочування (до 3 годин). Потім його підсушують і розкладають по субстрату. Якщо площа засіву велика, матеріал змішують з піском і висівають, поглиблюють до 1 см. Сходи надалі проріджують. Через місяць після появи паростків листя можна зривати для себе, на продаж варто почекати ще. Рослини люблять вологу, обприскування. Оптимальна температура +10-15 °C.