Петрушка великолисткова Гігантела 20 г — високоврожайний ранній сорт. З 1 кв. метра ділянки отримують 4-9 кг зелені, за 4-5 зрізів протягом усього вегетаційного періоду. Листя петрушки ніжне, ароматне, солодкувате, його кладуть у салати й перші страви, сушать і заморожують. Корінці до 20 см завдовжки також можна використовувати як приправу. Їх збирають в жовтні, коли вони наберуть солодкість. Сорт петрушки Гігантела славиться морозостійкістю, може рости в тіні, на грядці городу, в теплиці та підвіконні. Опис сорту Гігантела
від сходів до збору зелені проходить 60-70 днів, коренеплоди прибирають через 140-160 днів;
висота рослини 50-60 см;
листя темно-зелене, велике, приємного смаку й аромату;
зберігається до тижня в холодильнику;
корінь білий, гладкий, 20-25 см завдовжки;
морозостійкість, швидка сила росту.
Корисні властивості петрушки пов'язані з високим вмістом вітаміну С (100 мг%), А (10 мг%) і мінеральних речовин. Вона стимулює роботу шлунково-кишкового тракту, виводить зайву рідину з організму, зміцнює імунітет. Вирощування петрушки Гігантела
сіють після сходу снігу, можна «хвилями» через 14 днів, аж до липня;
можна висівати в листопаді, під зиму, замульчувати посадки перегноєм;
глибина посіву — 2 см, дистанція між рядами—15 см;
через пару тижнів після сходів слабкі паростки видаляють на відстані 5-8 см один від одного;
рекомендуються поливи (1 раз в 7-10 днів), прополки, розпушування ґрунту, можливе внесення комплекснихмінеральних підгодівель;
зелень обрізають на 2-3 см вище від землі, щоб швидше відросла нова.