Петрушка коренево-листкова Берлінська 20 г

711
32,00
грн.
Петрушка коренево-листова Берлінська 20 г — пізньостиглий сорт. Зелень можна зривати через три місяці після посадки, а корінці прибирають ближче до осені. Кремово-білу м'якоть додають у соуси, салати, супи й різні маринади. Коріння і зелень можна зберігати на зиму за допомогою сушки та заморозки. Універсальне застосування кореневої петрушки та просте вирощування роблять її популярною культурою серед фермерів.
Опис петрушки сорту Берлінська (корінь, зелень, насіння)
  • зелень прибирають через 90-100 днів після посадки, коріння копають через 150-180 днів;
  • висота куща до 50 см;
  • листя темно-зелене, глянцеве, на довгих черешках;
  • корінь довгастий, молочно-білий, довжиною 18-20 см, діаметром 5 см, досягає 100-120 г;
  • м'якоть хрустка, приємного смаку;
  • сорт підходить для вигонки вдома, для грядок, плівкових укриттів;
  • стійкість до захворювань і шкідників.
Термін схожості насіння у петрушки досить великий. Він становить від 2 тижнів до місяця. Це пов'язано з наявністю ефірної олії на поверхні зернин, яка перешкоджає швидкому проникненню вологи всередину. Щоб прискорити процес, можна замочити посадковий матеріал у гарячій воді (близько 60-70 ° С), змінюючи рідину кілька разів протягом доби, а потім проростити в марлі.
Вирощування кореневої петрушки сорту Берлінська
  • любить пухкий живильний ґрунт і сонце;
  • сіють із березня по квітень, на глибину до 2 см, із шириною міжрядь до 15-20 см;
  • після посадки посіви злегка трамбують, мульчують перегноєм;
  • можна сіяти кореневу петрушку і під зиму, в жовтні-листопаді «сухим способом» (це прискорює збір коренеплодів на 2-3 тижні);
  • проріджують спочатку на дистанції 3 см, через 2 тижні повторюють процедуру, залишаючи між рослинами до 10 см;
  • коли прибирати кореневу петрушку? Це роблять за пару тижнів до заморозків.
Made on
Tilda