Петрушка коренево-листова Берлінська 20 г — пізньостиглий сорт. Зелень можна зривати через три місяці після посадки, а корінці прибирають ближче до осені. Кремово-білу м'якоть додають у соуси, салати, супи й різні маринади. Коріння і зелень можна зберігати на зиму за допомогою сушки та заморозки. Універсальне застосування кореневої петрушки та просте вирощування роблять її популярною культурою серед фермерів. Опис петрушки сорту Берлінська (корінь, зелень, насіння)
зелень прибирають через 90-100 днів після посадки, коріння копають через 150-180 днів;
висота куща до 50 см;
листя темно-зелене, глянцеве, на довгих черешках;
корінь довгастий, молочно-білий, довжиною 18-20 см, діаметром 5 см, досягає 100-120 г;
м'якоть хрустка, приємного смаку;
сорт підходить для вигонки вдома, для грядок, плівкових укриттів;
стійкість до захворювань і шкідників.
Термін схожості насіння у петрушки досить великий. Він становить від 2 тижнів до місяця. Це пов'язано з наявністю ефірної олії на поверхні зернин, яка перешкоджає швидкому проникненню вологи всередину. Щоб прискорити процес, можна замочити посадковий матеріал у гарячій воді (близько 60-70 ° С), змінюючи рідину кілька разів протягом доби, а потім проростити в марлі. Вирощування кореневої петрушки сорту Берлінська
любить пухкий живильний ґрунт і сонце;
сіють із березня по квітень, на глибину до 2 см, із шириною міжрядь до 15-20 см;
після посадки посіви злегка трамбують, мульчують перегноєм;
можна сіяти кореневу петрушку і під зиму, в жовтні-листопаді «сухим способом» (це прискорює збір коренеплодів на 2-3 тижні);
проріджують спочатку на дистанції 3 см, через 2 тижні повторюють процедуру, залишаючи між рослинами до 10 см;
коли прибирати кореневу петрушку? Це роблять за пару тижнів до заморозків.