Редька Чорна зимова (кругла) — супер лежкий сорт із лікувальними властивостями. Підвищений вміст аскорбінової кислоти, пектину і харчових волокон допомагають впоратися із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, ГРВІ, сечовивідної системи. Круглі коренеплоди не тільки корисні, але і неймовірно смачні. Соковита пікантна м'якоть підходить для консервації, приготування салатів, закусок, перших страв. Редька Чорна зимова (кругла) — опис:
дозріває через 70-90 днів після посадки;
коренеплоди округлі, з гладкою чорної шкіркою, масою 250-400 г, довжиною до 10 см, діаметром 8-12 см;
м'якоть біла, приємного освіжаюче-гострого смаку;
врожайність 5-7 кг з 1 м. кв;
холодостійкість.
Коли збирати чорну редьку, щоб зберегти її корисні властивості? Це роблять із кінця жовтня по початок листопада, за два тижні до стійких заморозків. Коренеплоди просушують, обрізають бадилля до 2 см, відносять в підвал, на балкон або холодильник. Оптимальні умови для зберігання редьки — температура не вище 2-3 градусів і вологість не більше 90%. Урожай зручно зберігати у великих поліетиленових мішках або в купах із вологим піском. Посадка редьки у відкритий ґрунт і вирощування:
коли садити насіння редьки для зимового зберігання? Оптимальним буде період із кінця червня по липень, для літнього вживання сіють у кінці березня-квітні;
культура світлолюбна, віддає перевагу легким супіщаним або суглинним ґрунтам, але зростає навіть на бідних;
сіють у борозни на глибину до 2 см, поміщаючи насіння по 2-3 штуки в ямку, на відстані 15 см між «гніздами» в ряду і близько 20-30 см — у міжрядді;
після появи сходів слабкі паростки прибирають, залишаючи один сильний;
потрібні поливи (1 раз в тиждень, виливають до 10 л на 1 кв. м.), суміщені з прополками, мінеральні підгодівлі вносять до 2-3 разів за сезон;
чим обробити редьку від шкідників? Зазвичай застосовують інсектициди.