Гарбуз Мускатний – один з кращих сортів для домашнього та комерційного вирощування. Особливою популярністю сорт користується у садівників/дачників – добре росте, практично не хворіє та не ушкоджується шкідниками. Сорт вирізняється високою врожайністю, а якість плодів просто відмінна – великі, з тонкою шкіркою і солодким смачним м'якушем. Плоди не просто універсального застосування – з гарбуза готують пюре та соки для дитячого харчування, варять смачну кашу, запікають у духовці, використовують для приготування перших та других страв. Гарбуз Мускатний – характеристики сорту:
розмір куща – пагони до 4-5 м в довжину і більше;
плоди – оранжевого кольору, довгастої форми, масою 3,5-7,5 кг з тонкою шкіркою й товстим м'якушем;
врожайність – 35-48 т/га або до 10-11 кг з куща;
смакові якості – високі, м'якуш містить багато каротину та до 11,3 % цукрів;
пізньостиглий сорт – вегетаційний період 125-136 діб;
запилюваність – самоплідний сорт;
зона посадки – сонячне місце на пагорбі;
морозостійкість – по 10-11 зоні, виключно теплолюбна рослина;
стійкість до хвороб – висока за дотримання агротехніки;
призначення/застосування – для свіжого споживання, зимового зберігання та всіх видів кулінарної переробки.