Гарбуз Стофунтівка відрізняється дуже великими плодами, що виростають аж до 20 кг. Восени він стане справжнім королем саду, повністю дозрівши у вересні. Урожай відмінно зберігається до весни в прохолодних приміщеннях, гарбузи не розтріскуються і не втрачають своїх поживних властивостей.
Опис гарбуза сорту Стофунтівка:
гарбуз пізньостиглий, період визрівання - 130-140 днів;
великоплідний, вага коливається від 10 до 20 кг;
вміст вітамінів і мікроелементів високий;
форма кругла, з добре помітними ребрами;
забарвлення помаранчеве, смак солодкий, насичений;
посадка насіння в ґрунт - у кінці квітня й у травні;
можливе вирощування через розсаду;
гарбуз віддає перевагу легким, дренованим ґрунтам і сонячним місцям;