Гарбуз Волзький сірий 20 г

90
35,00
грн.
Волзький сірий — сорт російської селекції для вирощування в умовах помірного клімату, один з кращих сортів солодкого гарбуза для посадки на дачі. Садівники повною мірою можуть оцінити всі переваги сорту — висока врожайність, невибагливість, надзвичайну посухостійкість. Плоди відмінно зберігаються до Нового року: м'якуш використовують для приготування каш, оладок, запіканок, додають у перші та другі страви, перетирають на пюре і вичавлюють корисний сік; насіння гарбуза вживають в їжу окремо, додають у випічку, переробляють на цінне масло.
Волзький сірий — характеристики та ознаки сорту гарбуза:
  • середньостиглий сорт;
  • для відкритого грунту;
  • вегетаційний період — 100-120 днів;
  • для домашнього і комерційного вирощування;
  • потужний кущ з довгими пагонами — потребує формування.
  • плід — світло-сірого кольору, округло-плескатої форми, сегментація виражена слабо, середня маса — 10 кг;
  • насіння — велике, білого кольору; вживають в їжу в сирому вигляді та підсмаженим;
  • м'якуш — середньої щільності, жовтого кольору, цукристість — середня (до 11 % цукрів);
  • врожайність — 100-150 кг/сотки;
  • посів — травень;
  • схема вирощування — 100 х 150 см;
  • глибина загортання насіння — 4-5 см;
  • для домашньої кулінарії та зимового зберігання;
  • сорт стійкий до посухи;
  • хороша лежкість і транспортабельність;
  • зберігання — не менш як 4 міс.
Як виростити гарбуз сорту Волзький сірий.
Для вирощування гарбуза відводять добре освітлене місце на пагорбі, де не буває застою води. Висаджують насіння у добре прогрітий грунт — температура землі повинна бути не менш як 10 градусів. На початку травня у вологий грунт висаджують насіння гарбуза на глибину 3-5 см по 2 од. в лунку, відстань між лунками — 1 м. Догляд за рослинами традиційний для культури: 2-3 розпушування за сезон, прищіпка головного стебла і бічних пагонів, поливи. Особливість сорту — після формування зав'язей рослина може рости без води — посуха вже не страшна. На кожному пагоні зазвичай визріває 2-3 плоди, на зберігання збирають гарбузи разом з короткою 5-7 см плодоніжкою.

Made on
Tilda