Спаржа досить стародавній і корисний і делікатесний овоч. Вона легко засвоюється організмом, містить мало калорій, до її складу входить маса вітамінів та корисних речовин. Цей сорт ранньостиглий. Рослина висотою до 170 см. У їжу застосовують молоді пагони, які утворюються на другий рік, після пересадки рослин на постійне місце. Пагони у фазі господарської придатності діаметром 1,5-2 см, довжиною 20-25 см. Надземні пагони – зелено-фіолетового забарвлення, підземні – білі з рожевою верхівкою. М'якуш білого кольору, ніжний, високих смакових якостей. Пагони використовуються для споживання у свіжому вигляді для приготування різноманітних кулінарних страв та консервації. Ще інша назва спаржі -Аспарагус, а для багатьох просто Ялинка. Її широко застосовують під час створення флористичних композицій.