Кукурудза цукрова Тамара — солодкі качани з вмістом цукру до 17%. Цей ранній сорт відрізняється чудовим смаком і невибагливістю. Дивно, але культура може обходитися без поливів і навіть без добрив (за умови родючості ґрунту), не вражається більшістю кукурудзяних хвороб. Тому Тамара користується популярністю у відвідувачів насіннєвих магазинів.
Опис:
терміни дозрівання—65-75 днів;
висота рослини 150-170 см;
качан до 17 см завдовжки та масою до 200 г;
калорійність качана кукурудзи становить близько 108 ккал;
зерна молочно-жовті, дуже солодкі;
стійкість до спеки.
Кращі сорти кукурудзи для варіння і консервації — дуже популярний запит в гугл-пошуковику. Сорт Тамара — один з тих, які купують знову і знову. Підживлення цієї кукурудзи навіть на дачі не складе труднощів. Досить роздобути курячого посліду або коров'яку, розвести з водою і підгодувати паростки у фазі 3 листочки. З появою бічних стебел від 20 см довжиною, їх слід видалити, щоб вони не послаблювали «царицю полів».
Вирощування цукрової кукурудзи:
посадка кукурудзи насінням починається з кінця квітня, як тільки підуть весняні заморозки, і земля прогріється до +10 градусів;
сіють на глибину до 5 см, кладуть у лунку по 2-4 насінини, на відстані від 30 см в ряду і від 60 см у міжрядді;
культура віддає перевагу сонячним місцям і поживні ґрунти без застою води;
сходи очікуються через 10-14 днів;
в фазі 3-4 листочків їх проривають, залишаючи 1-2 сильних рослини;