Спаржа делікатесна "Аржентельська рання" (Кореневище)

1283
82,00
грн.
Спаржа делікатесна "Аржентельська рання" - це середньостиглий сорт спаржі із зеленими пагонами, які вживають у їжу при досягненні діаметра в 1-1,5 см. Всі різновиди городньої спаржі (біла, зелена та фіолетова) відносяться до одного ботанічного виду – спаржа ліків. Його наукова назва "аспарагус" традиційно використовується в квітникарстві для позначення цієї рослини. У спаржі використовують для харчування молоді паростки, що з'являються з-під землі навесні.

Магній, що входить до складу спаржі, благотворно впливає на нервову систему, а калій виводить зайву рідину з організму. У спаржі міститься фолієва кислота, яка сприяє кровотворенню. Спаржа повна при хворобах печінки та для лікування атеросклерозу та авітамінозу.
Вітамін А добре впливає підтримку зору. Цинк необхідний зміцнення кісткової тканини. А кальцій та фосфор корисний для кісткової системи людини.

Спаржа "Аржентельська рання" спочатку має біле забарвлення, потім він стає зеленим. Іноді спаржа набуває фіолетового відтінку. Багато естетів вибирають її саме через це. Стебла заввишки близько 20см, його вага трохи більше 50г, середній діаметр спаржі 1,5см. Дачник може виростити на одному квадратному метрі не більше 2 кг соковитих пагонів. Ця врожайність влаштовує багатьох дачників, але для виробничих масштабів цього може бути мало.
Спаржа лікарська вирощується як харчова рослина. Вживають у їжу молоді соковиті пагони, що не вийшли із землі. Пагони містять 1,6-1,7% білків, серед яких є необхідний та цінний для організму лізин.


Спаржа лікарська вирощується як багаторічник, який здатний рости на одному місці 15-20 років. Перший урожай збирають приблизно на 3 роки після висадки кореневищ. Культура досить теплолюбна, але добре росте у середній смузі. Здатна витримувати сильні морози. Зростання пагонів починається, коли температура ґрунту досягає позначки 8°С. Потребує хорошого освітлення і тільки на відкритих місцях можна отримати хороший урожай. Невимоглива до вологості. Пред'являє підвищені вимоги до ґрунтових умов. Хороші пагони можна отримати тільки на багатих супіщаних ґрунтах



З цим товаром купують також
Made on
Tilda