Лохина середньо-пізня Чендлер 4,5-5 річна

198
457,00
грн.
Чорниця високоросла Чендлер (середньо-пізня). Цей великоплідний сорт лохини з тривалим періодом плодоношення вивели канадські селекціонери у 1994 році.
Опис сорту: чорниця сорту Чендлер - плодовий кущ заввишки 1,5 м, з надзвичайно великими (2-2,5 см) і смачними плодами, пізнього терміну дозрівання і тривалим періодом плодоношення, яке триває з серпня по вересень. Всі ці особливості даного сорту, а на додаток ще й висока морозостійкість, роблять його найбільш популярним на сьогоднішній день. Форма: високорослий кущ з вертикально зростаючими, але добре розгалуженими пагонами.
Розмір: доросла рослина досягає висоти 1,5-1,6 м та 1,6 м у діаметрі.
Листя: розміром 4х8 см, темно-зеленого кольору, блискучі, щільні, овальної форми з цілісними краями та загостреною верхівкою, на коротких черешках. Молоде листя навесні яскраво-зеленого забарвлення з червонуватим відтінком, а восени листочки стають яскраво-червоного кольору.
Квіти: дзвіночки блідо-рожевого забарвлення, зібрані в суцвіття по 8-10 шт.
Час цвітіння: Чорниця сорту Чендлер починає цвісти в червні.
Плоди: на початку серпня весь кущ лохини Чендлер усипаний великого розміру плодами (2-2,5 см у діаметрі, вагою - 2 г), злегка плескатої форми, зібраними в щільні кисті. Солодкі, трохи терпкі ягоди синього кольору з легким нальотом і сухим відривом мають гарну транспортабельність і не схильні до розтріскування.
Світло: найкраще росте і плодоносить лохина на відкритих сонячних ділянках, добре провітрюваних місцях, але без протягів. Коренева система: розгалужена, мочкувата структура, без кореневих волосків, проростає на глибину близько 40 см.
Грунт: голубика Чендлер краще росте на кислих, добре дренованих, легких (піщаних і супіщаних) грунтах.
Застосування: Голубика Чендлер - найкращий сорт для невеликих сімейних плантацій, де плоди збираються вручну, один з найбільш великоплідних сортів (такі великі плоди є тільки у сорту Бонус). Чорницю, багату на вітаміни і мікроелементи, вживають в основному як десерт, взимку дуже цінуються свіжозаморожені ягоди. Сік лохини визнаний найкориснішим з усіх існуючих фруктових соків, так як має унікальні властивості антиоксиданту, і приймати цей сік можна за будь-якої дієти. Також чудовий смак мають страви з голубкою - узвари, соуси, муси, варення, джем або кондитерська випічка.
Made on
Tilda