Плющ звичайний 'Сесилія'

1231
90,00
грн.
Є кучерявою вічнозеленою рослиною до 30 м у довжину, що стелиться або піднімається на опору за допомогою численних коренів-присосок. Ґрунтовий покрив створює заввишки 10-30 см. Росте повільно. Кора сіра. Вегетативні пагони зірчасто опушені довгими білими волосками, з корінням-присосками 0,6-1,0 см завдовжки. На вегетативних пагонах листя досягає 2-10 (15) см завдовжки і до 5 см завширшки, широкояйцеподібні і до трикутних, цілокраї, глибоко 3-5 (до 9) - гостролопатеві, з дещо видатною середньою лопатою, з серцеподібною основою.

Місце розташування: тіневитривале, посухостійке, добре росте на родючих ґрунтах, але мириться і з бідними. Стійкий до диму та газу.

Посадка: саджанці висаджують у травні, на відстані один від одного не менше 50 см.

Догляд: не рекомендується давати пересихати ґрунту під рослиною. Також рекомендується проводити підживлення 2 – 3 рази за вегетаційний період (2 рази на початку вегетації, травень місяць з інтервалом 10 -12 днів та 1 раз у серпні).

Обрізання: добре переносить обрізування. Рекомендується підрізати молоді довгі пагони для стимулювання появи бічних нащадків.

Використання: високодекоративна і невибаглива вічнозелена рослина, декоративна своїм вічнозеленим листям. Широко використовується для вертикального озеленення стін, огорож, непривабливих ділянок саду. Хороший медонос.
Made on
Tilda