Самшит буксус вічнозелений "Гармонія"

1181
82,00
грн.
Самшит "Гармонія" – це вічнозелений високий густий чагарник, іноді невелике дерево з коротким кривим стволом. Листя супротивне, майже без черешків, голе, блискуче, темно-зеленого кольору з верхньої сторони пластини і матового світло-зеленого. Форма листя витягнуто-округла завдовжки від 1.5 до 3см. Дрібні одностатеві зелені квіти зібрані в компактні головчасті суцвіття. Плоди - кулясті коробочки невеликого розміру зі стулками, що розкриваються, коли дозріває насіння.

Самшит широко використовується у ландшафтному дизайні. Цінується за красу крони, блискуче листя та здатність добре переносити обрізку. Крім усього іншого, цінують самшит за його невибагливість і тіньовитривалість.
Посадка та догляд.
Садити самшит необхідно восени, з середини вересня до початку жовтня, надавши йому місяць для вкорінення до настання холодів. Висаджувати рослину найкраще в напівтінистому або тінистому місці, в глинистий, вологий і водопроникний грунт, що містить вапно. На яскравому сонці у самшиту швидко пошкоджується листя. Яма має бути приблизно втричі глибшою і ширшою за земляну грудку з корінням саджанця. На дно поміщають дренажний шар із перліту товщиною 2-3см. У саджанця розправляють коріння, поміщають його в яму і поступово засипають коріння сумішшю ґрунту з перлітом, намагаючись уникнути утворення повітряних порожнин. Після заповнення ями злегка ущільніть землю і рясно полийте саджанець водою. Стовбур повинен розташовуватися вертикально. У 20-30см від нього насипте по колу невисокий земляний вал, щоб при подальших поливах вода не розтікалася, а йшла вглиб.

Обрізка самшиту здійснюється у квітні-початку травня. Формувати кущ можна у вигляді геометричної фігури – найчастіше це куби, конуси чи кулі. Вирощувати самшит можна у вигляді штамбового дерева, залишивши на ньому тільки центральну, найсильнішу втечу, і вирізавши під корінь усі інші. Одного разу сформувавши рослину, вам доведеться лише трохи щомісяця коригувати форму, оскільки самшит росте дуже повільно. Догляд за самшитом передбачає регулярне підживлення рослини.
Made on
Tilda