Каріоптеріс "White Surprise"

1219
123,00
грн.
Каріоптеріс "White Surprise" - це невисокий листопадний напівчагарник із сімейства Ясноткові, що прийшов до нас зі Східної Азії (східний Китай, Японія, Корея та Монголія). Давно популярна в Європі, але досить нова для українських садівників оригінальна красива рослина, також відома під назвою орехокрильник.
Сорт White Surprise відрізняється строкатим листям: листові пластини його яйцеподібної форми, світлого сизо-зеленого кольору з нерівномірним широким біло-кремовим окантуванням по крупнозубчастому краю листа.
Листя розташоване супротивно на вертикально спрямованих пагонах. Якщо потерти листок, відчувається аромат: цікаве поєднання ноток цитрусу та лаванди. Каріоптеріс привабливий для бджіл, метеликів та інших комах-запилювачів.
Цвіте каріоптеріс White Surprise з липня по вересень на пагонах поточного року. Квіти дрібні синьо-фіолетового кольору з довгими виразними тичинками.
Зібрані квіти у складні парасолькові суцвіття, які утворюють пірамідальні волоті. Вони розташовані ярусами на кінцях пагонів та в пазухах листя. У жовтні з'являються плоди, що нагадують мініатюрні горішки, розділені на 4 сегменти.
Сорт White Surprise виростає акуратним міцним кущем близько 50 см завширшки і 60 см заввишки.

Застосування каріоптерису White Surprise у ландшафтному дизайні.
Каріоптеріс чудовий кандидат для натуралістичних садів у стилі природних прерій, кантрі або прованс у поєднанні з багатьма сонцелюбними багаторічниками, декоративними травами або чагарниками.
Особливо ефектно White Surprise виглядає в груповій посадці в ролі бордюру вздовж доріжки або як незвичайна декоративна низька живоплота. Для цього висаджують 3 рослини на метр.
Може вирощуватися і в контейнерах з метою озеленення та прикраси балконів, терас, веранд та літніх майданчиків.
Карептерис використовують і на зріз для створення флористичних композицій у свіжому та сухому вигляді.

Рекомендації щодо вирощування каріоптерису White Surprise.
Каріоптеріс - невимоглива до якості ґрунту рослина, в природному середовищі росте на кам'янистих пагорбах, біля берегів водойм, уздовж доріг.
Найкраще виявляє свої декоративні якості при вирощуванні на добре освітлених ділянках.
Вважає за краще рости в добре дренованому грунті з домішкою щебеню та піску. Посухостійкий, потребує помірного поливу, не терпить перезволоження та застою води, особливо в холодну пору року.
Морозостійкість Z6 (до -17 ° C), в морозні безсніжні зими рослина може потребувати сухого укриття.
Навесні необхідно зробити омолоджуючу та санітарну обрізку.
Розмножується розподілом та живцюванням.
Made on
Tilda