Шовковиця (щеплена) великоплідна Вікторія

1293
367,00
грн.
Шовковиця Вікторія - відомий самоплодовий сорт білої шовковиці.
Щеплені на підвій дикої шовковиці. Через рік вже дає ворожай!!! Плодоношення у декілька разів більше ніж у звичайної шовковиці.
Дерево цього сорту досягає не більше 3 м висоти, має красиву акуратну крону. Дозрівання плодів починається в середині червня. Досить великі плоди (точніше супліддя) білого кольору, смачні, соковиті і солодкі. Шовковиця невибаглива, росте на будь-яких грунтах, стійка до посухи та до морозів. Саджанці мають середньою швидкістю росту, в плодоношення вступає буквально відразу після посадки. Шовковиця Вікторія вирощується як плодове дерево, але крім того може послужити хорошим прикрасою ділянки. Дерева шовковиці виглядають дуже декоративно.

Користь плодів шовковиці
Плоди шовковиці дуже корисні. Вони багаті пектинами і каротином, а також вітамінами В, С, Р, рутинному. Дуже добре допомагає при порушенні обміну речовин, пороці серця, недокрів'ї, кашлі. Сік використовують при запаленнях в горлі і виразках в ротовій порожнині. Відвар з гілок також застосовують в лікувальних цілях: він допомагає при ревматизмі і підвищеному тиску. А відвар з листя знижує цукор у крові та є імунностімулятором. Коріння шовковиці також знайшлося застосування - вони розріджують мокротиння, тобто є відхаркувальний засіб.

Цікаві факти про шовковицю
Тутового дерева називається шовковицею, тому що його листям вживає в їжу тутового шовкопряда. Вважається, що дерево захищає від злих духів. Жінки Сходу обов'язково носять обереги з його деревини або кори. Олександр Македонський любив напій з тутових ягід, цілющу силу якого він зазнав на собі під час походів на Персію і Індію. Шовковиця визнаний символ сім'ї, сімейних традицій і шанування батьків. У багатьох країнах є традиція накривати столи саме під шовковичним деревом і збиратися за ними всією сім'єю. Дуже хороша традиція.
Made on
Tilda