Середньоранній сорт Аватар кишмиш

1617
997,00
грн.
Виноград кишміш "Аватар" - це новий перспективний безнасінний виноград раннього середнього терміну дозрівання. У деяких країнах гібрид винограду Аватар називають "Солодкий сапфір". Також він відомий як «Краплі Місяця».

Грона. Без урахування гребінця гроно в довжину досягає 29 см, завширшки до 29 см, середня вага – 0,7-1 кг. Пензлик не вимагає проріджування, на щільному гребені ягоди зібрані акуратно.
Плоди забарвлені у темно-синій, практично чорний колір. Виноград сорту Аватар характеризується подовженою формою ягід, на кінці яких є ямочка. Шкірка щільна, кісточок немає. М'якуш плодів пружний, хрумкий. Форма ягід циліндрична, подовжена. Середня вага - 10 г, розмір зрілого плода в довжину досягає 45-50 мм, діаметр 18-20 мм.
Лоза середньої сили росту, тому рекомендують використовувати сильнорослу підщепу. Основне гроно Аватар викидає над 3-4 вузлом, наступні кисті меншого розміру. Фахівці пропонують проводити арочне формування.

Характеристика винограда Аватар
Цвітіння винограду проходить у травні. Тип квітів у гібрида Аватар - двостатевий, запилення відбувається природним шляхом. Сорт додаткової обробки не потребує. Стиглі грона виглядають привабливо, ягоди виходять однакової форми та довжини. Незважаючи на середні показники врожайності, за дотримання агротехнічних норм культивації сорт дає стабільний урожай.
Термін дозрівання винограду Аватар
За термінами дозрівання Аватар відноситься до ранньостиглих культур. У регіоні, де Moon Drops було виведено, повне визрівання посідає кінець літа, початок осені. На термін дозрівання впливає кілька факторів: кількість сонячних днів, зволоженість ґрунту та його склад.
Урожайність
Виноград відноситься до середньоврожайних сортів. Аватар цінують цікавий вид ягід і приємний смак, тому середній показник урожайності не відносять до недоліків. Смакові якості винограду Аватар Ягоди соковиті, помірної м'якості, солодкі із освіжаючим смаком. Показник кислотності – 3,88 г/дм3, цукронакопичення – 19,4%.
Морозостійкість гібриду низька. У регіонах із зимами, де температура тримається нижче -21?С, необхідно забезпечити укриття. Лозу знімають з шпалер, притискають до землі, накривають лапником або іншим відповідним матеріалом. Взимку рекомендують додатково укривати снігом.
Виноград Аватар відноситься до посухостійких сортів, але від води не відмовиться, особливо якщо його обробляють у регіонах, де опади випадають рідко. Культура потребує поливу, якщо на рік випадає менше 300 мм.

Переваги сорту
ранньостиглість;
при посадці живцями через три роки починає плодоносити;
відмінні смакові якості;
грона не потребують розпушування;
привабливий вигляд;
відсутність насіння;
добре переносить транспортування;
ягоди не розтріскуються, довго зберігаються.
Виноград придатний для вживання у сирому вигляді, можливе зберігання у холодильній камері. З ягід роблять сік, компот, вино.
З цим товаром купують також
Made on
Tilda