Динька нова столова форма винограду супер раннього терміну дозрівання на півдні України (90 – 95 днів), з третьої декади липня. Виведений селекціонером любителем Писанки О.М., Україна. Селекційний номер: 17-17. Кущ з великою силою росту, лоза визріває добре. Квітка двостатева. Кетяги великі, середньою масою 650 - 1000 г, циліндро-конічної форми, середньо пухкі. Ягоди середньою масою 10,8 г, овальні або овально-яйцеподібні, ребристі, яскраво рожеві, вкриті тонким восковим нальотом. Шкірка тонка, м'якоть м'ясиста, соковита, щільна, хрумка, дуже приємного смаку з яскраво вираженим мускатом. Стійкість до грибних хвороб вивчається. Морозостійкість хороша, -23ºС.