Каталонія - це рання гібридна форма приватної селекції Бурдака. Повне дозрівання ягід посідає кінець липня. У цей час Каталонія встигає повністю забарвитися та набрати цукор. Колір ягід темно-фіолетовий з густим пруїновим нальотом, якщо дати повисіти, згодом забарвлення стає темнішим із переходом на синьо-чорний відтінок. У цьому врожай зберігає свої смакові якості. Кетяги не дуже великі. У середньому вага однієї 500-600 г, середньої щільності. Сорт здатний формувати повторний урожай на пасинках, при цьому грона трохи менша за розміром. Ягода велика, оливкоподібної форми, однокаліберна. Вага ягід від 10 до 14 грам. Дуже щільна і хрумка м'якоть з освіжаючим, трохи пікантним смаком. Запилення проходить добре – горошення ягід не спостерігалося. Тріска та ураження ягід осами також не спостерігається. Кущі потужні та сильнорослі. Дозрівання пагонів хороше, на всю довжину. Стійкість до захворювань вивчається, при стандартних обробках виноградника поразки немає. Морозостійкість до -23 ºС.