Середньоранній сорт Надія Азос

423
140,00
грн.
За терміном дозрівання відноситься до раніше середніх. Це пов'язано з пізнім розпусканням нирок. Повне дозрівання ягід припадає на третю декаду серпня і безпосередньо залежить від кількості закладеного врожаю та САТ.
Грона дуже великі, іноді показує просто рекордні екземпляри до 3 кг, а так, в середньому, 500-1500 грам.
Ягоди великі, овальної форми з трохи загостреним кінчиком. Забарвлення темно-фіолетове, при повному дозріванні практично чорне, покрите густим пруїновим нальотом. У дощову погоду іноді спостерігалося розтріскування ягід, але після цього вони не загниють, а злегка підсихають і з часом зав'ялюються, що дуже добре. М'якуш винограду м'ясистий і хрумкий одночасно.
У смаку гармонують цукристість, близько 15-17% і кислотність - 7-8 г/л, особливих фруктових відтінків собі не знаходжу, але все одно виноград Надія АЗОС дуже смачний. На початку дозрівання ягід відчувається невелика терпкість, згодом вона зникає.
Кущі сильнорослі, формують потужні пагони. Любить простір, свободу, а також запас деревини. За рівнем визрівання лози — один із найкращих на винограднику. Листя дуже велике, як лопухи, з глибокою вирізкою. Черешкова виїмка відкрита, із загостреним дном. Найкраще почувається на двоплоскасті шпалери з довжиною обрізанням. Укорінення живців слабке.
Стійкість до гібридних захворювань вища за середню. Так, до мілдью та сірої гнилі Надії АЗОС стійка середньо, до оідіуму трохи краще. Морозостійкість -22°C.
З цим товаром купують також
Made on
Tilda