Яблуня "Голден Делішес" – це зимовий сорт. Вперше було виявлено на території одного зі штатів США, причому його справжнє походження досі невідоме. Цей сорт має безліч позитивних характеристик, тому на даний момент його вирощують практично в усьому світі. Яблуня Голден відноситься до середньорослих дерев. Гілки утворюють густу крону конусоподібної форми. Яблука виростають досить великими (120-220 г). Зрілі плоди мають золотисто-жовтий колір із зеленими вкрапленнями. Шкірка навпомацки шорстка, сухувата. Однією з переваг сорту Голден Делішес вважається те, що фрукти не опадають з гілок навіть у пору зрілості. Крім цього, відзначають солодкий, десертний смак яблук. Яблуня "Діскавері" - це літній сорт яблуні. Збір врожаю з другої декади липня. Характеризується відмінними смаковими якостями плодів. Дерево середньо-росле, виростає до 3 м заввишки, з компактною кроною, гілки дивляться вгору. У плодоношення вступає на 2 рік після посадки. Яблуня Діскавері відрізняється високою врожайністю. Плоди середнього розміру, масою 120 - 140 грамів. М'якоть білого забарвлення, соковита, дуже смачна, солодка. Транспортабельність висока. Морозостійкість висока, стійкість проти парші середня, а проти борошняної роси висока Яблуня Чемпіон Прекрасний сорт яблуні, зимового терміну дозрівання. Сорт – самобезплідний. Сорт вирізняється скороплідністю, високою стійкістю до захворювань, вищими смаковими та товарними якостями, ніж у початкового варіанту. В перші роки дерева середньої сили росту, в подальшому сила росту зменшується. Крона середньої загущеності, округло-овальної форми. Плоди яблуні крупні, овально-округлої форми, світло-зеленого кольору, що прихований по всіх поверхні плоду насиченим червоно-помаранчевим рум'янцем. Вага яблук — 160-220 г. Шкірка – міцна, при цьому гладка та еластична. М'якоть світло-кремового кольору, дуже соковита та дуже солодка. Лежкість плодів не на найвищому рівні, але за правильних умов зберігання, плоди залишаються у відмінному стані протягом 5-6 місяців. Сорт набув популярності, завдяки високій якості плодів та споживчій вартості. Термін дозрівання – середина жовтня.