Яблуня Байя Маріса - ранньо-зимовий, червоном'ясий сорт яблуні. Найсмачніший серед косном'ясих яблук. Дерево середньоросле, висока морозостійкість. Плоди ранньо-зимові, червоні з деякими привабливими білими сочевицями, середня маса плода лежить у межах від 170 до 190 грам. М'якуш незвичайного червоного кольору, щільний. Смак приємний з тонким ароматом полуниці, кисло-солодкий, м'який. Скибочки зберігають свою форму при варінні і мають привабливий червоний колір. Сік також рожевий. Дозріває цей сорт наприкінці вересня та зберігається у звичайних умовах до січня місяця. Яблуня Симиренко - знаменитий сорт яблуні вітчизняної селекції пізнього терміну дозрівання, промисловий, високо-врожайний сорт з високими товарними якостями та відмінною транспортабельністю, збереженням плодів. Дерево компактне саджанці яблуні щеплені (щеплення М9). Цвіте у середньо-пізні терміни. Практично самобезплідний. Плоди великі, масою 155-190 г, округло-конічні, зелені, з численними підшкірними крапочками. М'якуш зеленуватий, щільний, дрібнозернистий, соковитий, ароматний, гармонійного кисло-солодкого смаку (4,5- 4,7 бала). Знімна зрілість настає наприкінці вересня — на початку жовтня. Висока морозостійкість. Яблуня "Ред Чіф"– це новий зимовий сорт із високою товарною якістю плодів. Належить до сім'ї Делішес. Знімна зрілість настає наприкінці вересня, споживча – у грудні. Менш вимогливий до ґрунтово-кліматичних умов, клон популярного в недалекому минулому американського сорту Ред Делішес. Відрізняється великоплідністю, транспортабельністю, лежкістю, відмінними товарними та смаковими якостями плодів. Дерево слаборосле, дуже скороплідне та врожайне. Середня стійкість до парші, підвищена стійкість до борошнистої роси та бактеріального опіку. Плоди дуже великі, масою 180-250г, довгасто-конічні, червоні. М'якуш світлий, із зеленим відтінком, соковитий, щільний, солодкий з ароматом. Має підвищений купівельний попит. Плоди транспортабельні, добре зберігаються до весни.