Груша Талгарська Красуня Плоди великі, середньою масою 170 – 230 гр, подовжено-грушоподібної, пляшкової форми. Шкірка гладка, блискуча, масляниста, світло-жовта з яскравим червоно-карміновим рум'янцем на сонячній стороні на більшій половині плода. Підшкірних точок багато, дрібні, на незабарвленій частині плода зелені, на освітленому боці білі, добре помітні. М'якуш кремовий, середньої щільності, хрустка, дрібнозерниста, дуже соковита, солодка, гарного смаку. Лежкість плодів хороша, у сховищах зі штучним охолодженням до грудня, під час зберігання не утворюють плям. Пізнє знімання для цього сорту небажане. Плоди міцно тримаються на дереві. Плодоносять рясно та щорічно. Транспортабельність плодів гарна. Зимостійкість та посухостійкість дерев досить висока. Характеризується високою стійкістю до грибних хвороб.
Груша Аббат Фетель - популярная французская селекция груши, сорт позднего срока созревания, съёмная зрелость плодов с третей декады сентября. Характеризуется высокой урожайностью, очень крупными плодами отличного товарного качества. Дерево слабо-рослое, до 3 метров высотой, крона пирамидальная, легко формируется ежегодной весенней обрезкой. В плодоношение вступает на третий год, саженцы привиты на подвое ис 4-6 слаборослый. Плоды продолговато грушевидные, желто-зеленые со слабым румянцем, очень крупные 200 - 350 гр. Мякоть белая с легким кремовым оттенком, очень сочная, ароматная, маслянистая, сладкая, с приятной кислинкой, отличного вкуса. Дегустационная оценка 4,8 балла. Устойчивость к болезням высокая, к морозам средняя. Посадка рекомендуется на солнечных участках, подходят плодородные, дренированные почвы, регулярный полив особенно во время плодоношени
Груша Ноябрська – пізньо-осінній сорт. Дерево середньоросле, висотою близько 3,5 м , з широкою пірамідальною компактною кроною. В пору плодоношення вступає з 3-4-річного віку, плодоносить щорічно і щедро, інтенсивно закладає плодові бруньки на однорічному прирості.Плоди видовжено-грушоподібні, одномірні, вагою 230-240 г, великі 280-320 г, а іноді досягають 700 г. Шкірка тонка, міцна, блискуча, жирна на дотик, в період знімальної стиглості світло-зелена, інколи з легким рум’янцем, під час дозрівання золотисто-жовта. М’якуш дуже соковитий, маслянистий, без грануляцій, дуже приємного кислувато-солодкого смаку, з легким мускатним ароматом. Знімальна стиглість плодів наступає в другій половині жовтня, споживча через 2-3 неділі після збору врожаю. Плоди прекрасно зберігаються в холодильнику, не втрачаючи маслянистості та відмінного смаку.Сорт майже не вражається паршею, зимостійкість хороша.